Zwangerschap

Veel vrouwen hebben last van zowel brandend maagzuur (zuurbranden) en zure oprispingen tijdens de zwangerschap. Dit komt vaker voor naarmate de zwangerschap vordert.
In het derde trimester kan zelfs bijna drie kwart van de zwangere vrouwen last hebben van brandend maagzuur.
Er zijn twee belangrijke oorzaken waardoor brandend maagzuur en zure oprispingen vaak voorkomen op dat moment.
  1. De toename van het hormoon progesteron werkt spierontspannend. Dit heeft ook effect op de sluitspier (kringvormige spier) bij de maagopening. 
    Wanneer deze ontspant, kan maagzuur omhoog komen in de slokdarm en tot brandend maagzuur leiden.
  2. In de latere stadia van de zwangerschap kunnen symptomen ook worden veroorzaakt doordat de baby fysiek druk uitoefent op het spijsverteringskanaal van de vrouw.

 

De symptomen van brandend maagzuur en zure oprispingen zijn hetzelfde als voor andere mensen die hiervan last hebben. Hoewel het geen kwaad kan voor de baby of uzelf, kan het pijnlijk zijn en een onaangenaam gevoel geven. 
Er zijn een aantal eenvoudige stappen die u kunt zetten wanneer u zwanger bent en last hebt van brandend maagzuur en zure oprispingen.
  • gezond eten
  • rechterop zitten en/of slapen in een meer zittende positie 
U kunt ook overleggen met uw zorgverlener, want Gaviscon producten zijn geschikt voor zwangere vrouwen.

 

Behandeling
Tijdens uw zwangerschap bent u natuurlijk voorzichtig met medicijnen, maar u hoeft de symptomen van brandend maagzuur of zure oprispingen niet zomaar te verdragen. Gaviscon producten zijn effectief en geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en wanneer u borstvoeding geeft. Dit zijn onder meer Gaviscon, als suspensie en als kauwtablet.

Waardoor is Gaviscon geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap
Een van de belangrijkste ingrediënten van Gaviscon is alginaat. Dit werkt samen met het lichaam door een beschermende laag te vormen op de maaginhoud. Deze fysieke barrière helpt te voorkomen dat maagzuur omhoog komt in de slokdarm. Dit betekent dat Gaviscon niet hoeft te worden opgenomen in de bloedbaan om effectieve verlichting te bieden.

Gaviscon-producten die geschikt zijn voor gebruik tijdens zwangerschap

Gaviscon

Gaviscon

Snelle verlichting van brandend maagzuur en zure oprispingen.

Delen: